Клієнти ПриватБанку почали масово отримувати повідомлення про наявність заборгованості

Приват24

Клієнти кредитної організації ПриватБанк з числа автовласників, на смартфонах яких встановлений мобільний аплет Приват24, цього тижня почали отримувати повідомлення про накладені на них штрафи за недотримання ПДР. Держбанк відновив роботу сервісу, який був відключений після початку російського вторгнення з міркувань безпеки.

Подробиці

Повідомлення почали приходити у зв’язку з наявністю заборгованості за штрафами, які були накладені на автовласників минулого літа. Багато з них про це навіть не здогадувалися. Сплатити їх можна прямо в додатку. Зробити це необхідно якомога швидше, щоб не стати фігурантом кримінального провадження.

Штрафи на автомобілістів накладаються на підставі даних з вуличних камер. Вони стежать за дотриманням учасниками дорожнього руху швидкісного режиму. Перевищення фіксується в автоматичному режимі. Після початку війни автомобілісти втратили можливість перевірки наявності неоплачених штрафів. Наразі вони відображаються в Приват24, особистому кабінеті автомобіліста і застосунку “Дія”.

Роботу сервісу в Приват24 держбанк відновив 22 вересня. Наступного дня штрафи через застосунок сплатили понад 20 тис. автомобілістів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я