Військові технології

В Україні сформувався ринок бункерів і бомбосховищ

Жителі прифронтових міст потерпають від ворожих обстрілів. Їм доводиться багато часу проводити в підвалах. На території Києва розташовано кілька тисяч укриттів. У них можна лише пересидіти повітряну тривогу. Для тривалого проживання вони не пристосовані. Це призвело до того, що в країні почав формуватися ринок приватних бомбосховищ і бункерів. Про його особливості журналістам розповів підприємець Леонід Беневят, якому належить компанія “БТК Альбатрос”.

Подробиці

За його словами, на класифайді OLX можна знайти десятки оголошень про будівництво бетонних бункерів. Дані Serpstat свідчать про те, що з січня по квітень кількість пошукових запитів “приватний бункер” у Google збільшилася з 70 до 1 600.

Беневят зазначив, що бункер на подвір’ї, в якому можна перечекати обстріл, у середньому обходиться в 100 000 грн. За ці гроші замовник зможе розраховувати на бетонну коробку без додаткових виходів, систем водовідведення та вентиляції. Ескіз сховища за 100 000 грн наведено нижче.

Такий бункер здатний захистити своїх господарів від осколків артилерійських снарядів і 60-80 мм мін. Від більших боєприпасів притулок за 100 000 грн не врятує.

Интересное:

Згідно із заявою Максима Коваленка, який обіймає посаду глави будівельної компанії “Вектор-Альфа”, справжнє сховище – це складна фортифікаційна споруда із системами каналізації, газовідведення, енергозабезпечення, вентиляції, водовідведення тощо.

Вартість будівництва 20-метрового бункера для чотирьох осіб, здатного захистити від ракетних снарядів РСЗВ “Град”, складе близько 20 000 USD. За ці гроші замовник зможе розраховувати на притулок з 50-сантиметровим перекриттям, в яке необхідно буде спускатися по сходах.

На одному сховищі будівельна компанія заробляє 20% від його собівартості. Таким чином, назвати ринок приватних бункерів надприбутковим не можна навіть з великою натяжкою.

Поделиться

Последние новости:

ВСУ сбили российский дрон с крышками от пивных бутылок и пластиковой баклажкой вместо бака

Украинские бойцы из бригады ГПСУ "Помста" сообщили о сбитом российском разведывательном беспилотнике "Орлан-10" неподалеку от…

28.04.2024

ЗСУ збили російський дрон з кришками від пивних пляшок та пластиковою баклажкою замість бака

Українські бійці з бригади ДПСУ "Помста" повідомили про збитий російський розвідувальний безпілотник "Орлан-10" неподалік від…

28.04.2024

У РФ готуються створювати спеціальні мобільні групи для боротьби з розрахунками FPV-дронів

У Росії обговорюється необхідність створення спеціалізованих мобільних груп для знищення розрахунків FPV-дронів. Глава російського Центру…

28.04.2024

В РФ готовятся создавать специальные мобильные группы для борьбы с расчетами FPV-дронов

В России обсуждается необходимость создания специализированных мобильных групп для уничтожения расчетов FPV-дронов. Глава российского Центра…

28.04.2024

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7.…

28.04.2024

У новых «умных» часов Samsung появится функция мониторинга сахара в крови

«Самсунг» подумывает о включении опции замера сахара в крови в предстоящую серию Galaxy Watch 7.…

28.04.2024