Техно

Apple відмовила у працевлаштуванні через українське громадянство кандидата

Мешканка України звинуватила компанію Apple у дискримінації за національною ознакою. Про це в соцмережах написала Катя Трусова, яка постраждала від «яблучників».

Подробиці

Заявлена ​​причина відмови у працевлаштуванні – неможливість перевірити інформацію про судимість претендентки через війну в Україні та пов’язану з цим недоступність відповідної бази даних. Пред’явлені Катею документи про відсутність проблем із законом та наявність штатівської візи В1/В2 рекрутерів з Apple не влаштували.

Історія питання

Каті вдалося пройти “всі кола пекла” попереднього відбору Apple. У результаті її кандидатуру було схвалено офіційно. Справа залишалася за малим: перевірити претендентку на наявність судимостей за останні 7 років. Представник «яблучної» компанії, який розмовляв з українкою, запевнив, що це проста формальність і проблем у результаті не буде.

Жінка, яка повірила на слово, повідомила свого роботодавця про розірвання трудового договору у зв’язку з переходом на нове місце роботи. Однак «сталося не так, як гадалося».

Интересное:

Увійти в становище Трусової рекрутери Apple не погодилися. Спроби досягти розуміння у вищих «яблучників» успіхом не увінчалися.

На завершення свого меседжу постраждала від формалізму Apple українка закликала техногігантів зробити виняток із правил для наших співвітчизників.

Последние новости:

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод "Абзац", здатної протистояти безпілотним апаратам без…

03.05.2024

Оккупанты показали новый наземный РЭБ-дроном с искусственным интеллектом

Российские источники сообщают о создании новой мобильной установки препятствий "Абзац", способной противостоять беспилотным аппаратам без…

03.05.2024

Українські дрони почали бити по несподіваним цілям в РФ, які проблематично прикрити системами ППО

Дрони ЗСУ вдарили по стратегічно важливих об'єктах у Росії в ніч на 02 травня 2024…

03.05.2024

Украинские дроны начали бить по неожиданным целям в РФ, которые проблематично прикрыть системами ПВО

Дроны ВСУ ударили по стратегически важным объектам в России в ночь на 02 мая 2024…

03.05.2024

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей…

03.05.2024

Как активировать в смартфонах Xiaomi скрытую функцию для улучшения звука в наушниках

Смартфоны экосистемы «Сяоми» обладают встроенным эквалайзером, который позволяет улучшать качество звучания в наушниках. Этот инструмент…

03.05.2024