Техно

Названо найпростіший спосіб прискорення роботи Android-смартфону

Роботу Android-смартфону можна прискорити кількома способами. Найпростішим із них є очищення кеша браузера. Про це і йтиметься у цій статті.

Подробиці

У буквальному перекладі з англійської слово cache означає «схованка». У кеші браузера зберігаються дані веб-ресурсів. Вони використовуються для прискорення процесу відкриття сайтів. Смартфону не доводиться завантажувати з інтернету дані кілька разів. Він просто бере їх із кешу.

Слід пам’ятати, що всі браузери накопичують у пам’яті мобільного пристрою непотрібні файли. Дані, кешовані браузером, можуть «важити» гігабайти. Якщо кеш своєчасно не очистити, робота мобільного пристрою сповільниться.

Порядок очищення кешу в Chrome

Найпопулярнішим серед власників Android-смартфонів браузером є Chrome. Для видалення кешу необхідно увійти в меню, після чого вибрати пункт “Очистити історію” у розділі “Історія”. Браузер запропонує видалити не лише історію, а й дані веб-ресурсів, файли cookie та кешовані зображення. Галочку з історії можна прибрати. У пункті “Період часу” потрібно вибрати “Весь час”. Далі клацніть по кнопці «Видалити дані».

Интересное:

Порядок очищення кешу в Mozilla Firefox

Для видалення кешу з браузера Mozilla у меню потрібно вибрати пункт “Параметри”. Далі в розділі «Видалити дані перегляду» встановіть параметри видалення даних, а потім натисніть «Видалити».

Порядок очищення кешу у смартфонах Samsung

Мобільні пристрої Samsung поставляються на ринок із встановленим веб-браузером. Якщо для інтернет-серфінгу ви використовуєте саме його, то для видалення кешу вам необхідно вибрати налаштування «Особисті дані». У меню виберіть «Видалити дані перегляду».

Порядок очищення кешу в Opera

Якщо на вашому смартфоні встановлений веб-браузер Opera, то для видалення кешу потрібно вибрати в налаштуваннях розділ “Історія”. Увійти в налаштування браузера можна натисканням літери «O».

Последние новости:

Танки Abrams виявилися марними для цієї війни та їдуть назад у тил

Українські військові відвели танки Abrams з передової, не вважаючи їх вирішальним фактором у війні. Подробиці…

27.04.2024

Танки Abrams оказались бесполезны для этой войны и уезжают обратно в тыл

Украинские военные отвели танки Abrams с передовой, не считая их решающим фактором в войне. Подробности…

27.04.2024

Рідкісна БМП-3 з комплексом динамічного захисту “Каркас-2” помічена в Україні

На передовій в Україні засвітилася рідкісна модифікація російської БМП-3, ключовою особливістю якої є динамічний захист…

27.04.2024

Редкая БМП-3 с комплексом динамической защиты “Каркас-2” замечена в Украине

На передовой в Украине засветилась редкая модификация российской БМП-3, ключевой особенностью которой является динамическая защита…

27.04.2024

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або…

27.04.2024

Как контролировать громкость уведомлений в смартфонах Xiaomi

Смартфоны экосистемы «Сяоми» предоставляют возможность индивидуально регулировать громкость уведомлений, независимо от громкости звонков, медиафайлов или…

27.04.2024