ГоловнаТехноНовий вірус для Android-смартфонів "пробив" захист Google Play

Новий вірус для Android-смартфонів “пробив” захист Google Play

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Хакери примудрилися обійти захист PlayStore і протягнути у фірмовий магазин зловред Facestealer, «заточений» на крадіжку персональних даних, паролів, реквізитів банківських карток та «завалювання» смартфонів нав’язливою рекламою. Про нове творіння хакерського розуму повідомляє англомовне видання Lifehacker.com.

Подробиці

Виявити зловред вдалося борцям з кіберзлодіями з компанії DoctorWeb. Перші згадки про Facestealer датовані липнем минулого року, проте активність шкідливого ПЗ була короткостроковою і швидко припинилася.

Друге пришестя вірусу, що відбулося цієї весни, виявилося набагато масовішим (співробітники DoctorWeb нарахували понад 200 шкідливих програм, переважна більшість яких «пробили» захист Google і успішно перекочували в PlayStore). На їх виявлення та видалення знадобився деякий час. Як наслідок, багато відвідувачів онлайн-магазину встигли завантажити заражені програми та встановити їх на свої пристрої.

Автори Facestealer встигли інтегрувати своє «дітище» в ПЗ для камер, а також у фоторедактори, фейкові VPN-сервіси та криптовалютні програми (версія зловреда для останніх була посилена додатковими вредоносами для крадіжки паролів від криптогаманців).

Примітно, що обдурити модераторів AppStore творці Facestealer не змогли: «яблучний» онлайн-магазин вкотре виявився стійкішим до творів «злих геніїв комп’ютерного розуму». Причини більшої надійності AppStore перераховані в нашому матеріалі.

Стрічка новин: