ГоловнаТехноКитайці використовують насіння клена для збільшення часу польоту дронів

Китайці використовують насіння клена для збільшення часу польоту дронів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Автономність роботи будь-якого дрону залежить від його маси. Чим безпілотник важчий, тим довше він може залишатися у повітрі. У цьому немає нічого дивного, оскільки важкі дрони комплектуються ємними акумуляторними блоками. Легким і надлегким дронам довго залишатися у повітрі складніше через невеликі АКБ. Китайські інженери зуміли вирішити цю проблему.

Подробиці

Фахівці Міського університету Гонконгу вирішили взяти за основу при проектуванні надлегкого дрону крилатку. Так у ботаніці прийнято називати насіння клена. Дерево розкидає їх за допомогою елемента у вигляді крила. Під час обертання навколо насіння, яке є центром тяжіння, крило створює підйомну силу. В результаті посадковий матеріал розноситися на великі відстані.

Китайський міні-дрон

Представлений гонконгськими інженерами дрон має вагу в 35 г. Зовні він схожий на спарену крилатку з великими крилами, виготовленими з вуглепластику та поліамідної плівки. Двигуни літального апарату змонтовані паралельно землі ближче до кінця крил. Таке розташування виявилося вдалим. З акумуляторною батареєю на 250 мА*год безпілотник вагою 35 г може перебувати у повітрі близько 15 хвилин. Це вдвічі більше за результат класичних мультикоптерів. Результати експерименту було опубліковано вченими у виданні Science Robotics.

 

Стрічка новин: