Техно

В Україні відкрився офіс Apple. Як це відіб’ється на цінах

Представництво Apple заробило в Україні. Церемонія його відкриття відбулася вчора. Відтепер «яблучники» будуть самостійно завозити товари свого виробництва в країну. Як це відіб’ється на цінах, поки лише можна тільки гадати. Більшість аналітиків очікують подорожчання «яблучних» девайсів.

Подробиці

Про відкриття офісу Apple українцям повідомив глава Мінцифри. Скріншот відповідного повідомлення наведено нижче.

Михайло Федоров зазначив, що за день до відкриття українська служба підтримки Apple почала надавати послуги державною мовою. На черзі – навчання з української мови для голосового помічника Siri і введення в Apple Music великих добірок з треками на українському.

До останнього часу поставки продукції Apple в Україні здійснювалися по химерним біло-сірими схемами (партнери «яблучної» компанії з числа великих торгових мереж співпрацювали з схваленим «яблучниками» дистриб’ютором “Асбіс”, діяльністю якого у свій час цікавилося НАБУ, а інші продавці завозили «яблучні »девайси нелегально, не сплачуючи податки з продажів).

Apple, як і годиться легальній компанії, буде працювати «по білому», проте до відкриття офіційних магазинів в доступному для огляду майбутньому справа навряд чи дійде, заявляють близькі до «яблучників» експерти. За словами одного з них, представники компанії будуть тиснути на українську владу з метою припинення контрабанди (70% наявних в Україні айфонів і комплектуючих завезено саме по «чорними» схемами).

Интересное:

З наведеною вище думкою погоджуються в Економічному дискусійному клубі.

– Тепер «яблучники» притиснуть до нігтя і сервіс, і дилерів, і можновладців. Без закриття контрабандних каналів офіційні магазини будуть продавати по 1,5-2 айфона на рік, – іронізують представники організації.

Витіснення конкурентів дозволить Apple монополізувати ринок, наслідком чого стане подорожчання і без того недешевої продукції, вважають аналітики Клубу.

Думка про неминучість зростання цін на всі «яблучні» товари поділяють і фахівці групи TeleTrade. Представник організації Сергій Родлер також прогнозує жорстку зачистку контрабандних каналів поставок і не вірить у відкриття фірмових магазинів Apple на короткостроковому горизонті. Єдиний сегмент, в якому можливо здешевлення – тільки що презентовані новинки.

-До останнього часу вони потрапляли до нас з серйозним запізненням. Користуючись цим, окремі продавці примудрялися накручувати на нових пристроях 200 і навіть 300 відсотків, користуючись нетерплячість «грошових» цінителів гаджетів Apple, – пояснив Родлер.

Нагадаємо, що перші україномовні розділи на офіційному сайті Apple з’явилися в березні. До теперішнього часу деякі сторінки ресурсу продовжують залишатися недоступними для україномовної аудиторії.

Последние новости:

Названы лучшие смартфоны 2024 года

Ежегодно в Украине продается более 1 млн. смартфонов. Каждый хочет почувствовать технологическую новинку первым, и…

02.05.2024

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і…

02.05.2024

Новый Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition с восторгом принят поклонниками футбола

«Сяоми» порадовала фанатов аргентинской сборной по футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ в лимитированном исполнении…

02.05.2024

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні…

02.05.2024

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″…

02.05.2024

Xiaomi презентовала недорогой бесшумный потолочный вентилятор с HyperOS и освещением

«Сяоми» обогатила фирменную линейку бытовых помощников для дома Mijia «умным» потолочным вентилятором Fan Light 42″…

02.05.2024