Техно

Новий вірус за допомогою GTA 5 і інших онлайн ігор “займається” майнінгом криптовалюти і “ламає” комп’ютери

Хакери вбудовують ПО для майнінгу криптовалюти в безкоштовні версії культових онлайн-ігор, включаючи GTA 5.

Подробиці

Після цього обчислювальні потужності заражених ПК використовуються для збагачення хакерів. Результат несанкціонованого майнінгу – поламані комп’ютери жертв і гігантські рахунки за електроенергію, попереджають борці з вірусами з компанії Avast.

Назва шкідливої ​​програми – «Crackonosh» – відповідає прізвисько одного з гірських духів в чеському фольклорі. Експерти допускають, що творцями злочинницького ПО можуть виявитися вихідці з Чехії або країн Східної Європи.

Поряд з GTA 5, для зараження комп’ютерів використовувалися версії ігор, які завантажуються з торрентів, як Jurassic World Evolution, NBA 2K19, Far Cry 5 і The Sims 4 в числі інших.

Програма «Crackonosh» виконує свою злочинну місію з червня-2018. З її допомогою хакери змогли намайнити криптовалюти Moreno на майже $ 2 млн.

Интересное:

– Злочинницьке ПО буквально «спустошує комп’ютер», використовує всі його ресурси. Найчастіше обладнання не витримує навантажень і ламається, а власники заражених пристроїв отримують значні рахунки за електроенергію, – пояснив представник Avast Даніель Бенеш.

Кількість заражених по всьому світу пристроїв експерт оцінив в 220 000. Щодня злісний «гірський дух» проникає на 800 машин. Найбільше число постраждалих зафіксовано в Бразилії, на Філіппінах, в Індії і США.

«Crackonosh», за запевненням авастівця, має виняткову здатність захищати себе від всіх засобів безпеки (обманює майже всі антивіруси, відключає оновлення Windows і навіть видаляє небезпечне для себе ПО).

– Поки люди будуть завантажувати зламані програми, атаки такого роду будуть продовжуватися, – запевняє Бенеш.

Рекомендація експерта щодо недопущення зараження комп’ютера вірусом «Crackonosh» і його аналогами – відмова від завантаження неліцензійного ПЗ, інформує американський ТВ-канал CNBC.

Поделиться

Последние новости:

Франція почала адаптацію бомб AASM Hammer для застосування з переданих Україні F-16

Франція активізувала роботи з інтеграції керованих авіабомб AASM Hammer на літаки F-16, які підлягають передачі…

06.05.2024

Франция начала адаптацию бомб AASM Hammer для применения с передаваемых Украине F-16

Франция активизировала работы по интеграции управляемых авиабомб AASM Hammer на самолеты F-16, которые подлежат передаче…

06.05.2024

Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

Три моделі смартфонів екосистеми "Сяомі" більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

06.05.2024

Названы три смартфона Xiaomi, от покупки которых лучше воздержаться

Три модели смартфонов экосистемы «Сяоми» больше не получают обновления и поддержку. Потенциальные покупатели должны учитывать…

06.05.2024

На Полтавщині селяни збунтувалися проти «Водафону»

Конфлікт у селі Заріг Полтавської області, пов'язаний із будівництвом базової станції мобільного зв'язку "Водафон", триває.…

06.05.2024

На Полтавщине взбунтовались против базовой станции «Водафона»

Конфликт в селе Зарог Полтавской области, связанный со строительством базовой станции мобильной связи "Водафон", продолжается.…

06.05.2024