Техно

Українцям слід готуватися до зростання вартості інтернету

Постачальники телеком-послуг прогнозують подорожчання інтернету. Коли і на яку суму, розбиралися журналісти бізнес-видання UBR.ua.

Подробиці

Керівництво провайдера “Павутина.Net” очікує підвищення розцінок на рівень інфляції з III кварталу.

– На сім-десять відсотків, – конкретизував Олександр Арутюнян, за словами якого середній цінник залишиться поблизу 200 грн./міс.

У компанії NetAssist прогнозують більш істотне зростання (кілька підвищень в середньому на 25 грн за раз). Заявлена співвласником організації Максимом Тульевим причина подорожчання – зростання мінімальної зарплати.

На індекс мінімальної зарплати нарікають і в Укртелекомі. Представники компанії, імена яких не уточнюються, заявили про необхідність «підтягування» розцінок до середньосвітового рівня. Інші складові зростання цін – подорожчання енергоносіїв, збільшення вартості палива і матеріальних ресурсів.

Особливе обурення постачальника викликає ціна домашнього інтернету для українців.

– Одна з найнижчих в світі, – підкреслили в організації.

Интересное:

Зараз вартість послуг Укртелекому залежить від швидкості і варіюється в межах 150-200 + грн./міс. Це на 30-50 грн більше в порівнянні з торішніми тарифами.

Анонсоване владою зростання мінімальної зарплати, як причина подорожчання інтернету також згадував медіа-експерт Олександр Глущенко. Друга причина неминучого зростання цін – бажання енергетиків розраховувати вартість оренди опор по максимально можливій ставці.

– Особливо – в приватному секторі та сільській місцевості. Там середній тариф буде прагнути до рівня 270 грн і більше, – додав аналітик.

Ще одна причина, яка змушує постачальників телеком-послуг піднімати ціни – подорожчання ТБ-послуг через січневе рішення медіа-груп про 30-відсоткове піднятті роялті за ретрансляцію для інтернет-провайдерів.

Раніше влада і постачальники телеком-послуг відзначилися суперечливими заявами про 5G в Україні (представники влади назвали терміни впровадження нового стандарту зв’язку, а експерти заявили про неможливості використання цієї технології у вітчизняних реаліях).

Більше новин на тему 5G – в нашій добірці.

Последние новости:

Стартап із Каліфорнії готовий поставити Україні передову лінійку озброєних БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсував запуск передового сімейства безпілотних літальних апаратів для зміцнення обороноздатності України. Нова…

04.05.2024

Стартап из Калифорнии готов поставить Украине передовую линейку вооруженных БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсировал запуск передового семейства беспилотных летательных аппаратов для укрепления обороноспособности Украины. Новая…

04.05.2024

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці…

04.05.2024

POCO F6 теперь готов к глобальной премьере: характеристики экрана, батареи и процессора

POCO F6 готов к официальному запуску после получения последней сертификации, подтверждающей характеристики устройства. Подробности Новая…

04.05.2024

Мобільний оператор «Київстар» у перший день травня вніс корективи до тарифів: що змінилося

"Київстар" оголосив про внесення змін до деяких фірмових тарифних планів, що стосуються домашнього інтернету в…

04.05.2024

Мобильный оператор «Киевстар» в первый день мая внес коррективы в тарифы: что изменилось

"Киевстар" объявил о внесении изменений в некоторые фирменные тарифные планы, касающиеся домашнего интернета в рамках…

04.05.2024