Техно

Cобівартість Samsung Galaxy S23 Ultra не перевищує $469

Собівартість самсунгівського “топа” Galaxy S23 Ultra з пам’яттю 8/256 Гб без урахування маркетингових послуг не перевищує $469, стверджують дослідники Counterpoint. Відповідний висновок базується на аналізі вартості компонентів (Bill of Materials).

Детально

Показник BoM для попередньої моделі 2022 року випуску невідомий. При цьому собівартість аналогів 2022 і 2021 р.в. становила $533 і $550 відповідно.

Частка чип-системи і додаткових матеріалів Qualcomm у собівартості пристрою наразі перебуває на “історичному максимумі в 34%”, зазначено у звіті. До складу чіп-системи входить головний процесор, ультразвуковий TouchID, елементи бездротового зв’язку та схеми управління живленням.

Найдорожчими компонентами є користувацький чипсет SD 8 Gen 2 for Galaxy і деталі для стільникового зв’язку. Дисплей і камера також з’їдають значний шматок бюджету, але в сукупності вони коштують менше, ніж чипсет укупі з компонентами стільникового зв’язку.

Интересное:

“Самсунг”, зі свого боку, поставляє LTPO-екран, flash-пам’ять NAND, АКБ і два з 5-и об’єктивів (головний модуль на 200 Мп і 12-мегапіксельний селфі-датчик). Решта три камери купуються в японської “Соні” (два датчики IMX754 для перископа і “теле” та IMX564 для “надширококутника”).

Звіт Counterpoint дає змогу зрозуміти причини, що змушували “Самсунг” так довго триматися фірмового набору чипів Exynos з модемом свого власного виробництва. Наведені вище графіки мали б інакший вигляд, якби самсунгівський чипсет був більш конкурентоспроможним.

Крім того, до собівартості S23 Ultra входить лазерний модуль AF і контролер сенсорної панелі виробництва компанії STM, а також різні датчики (акселерометр, гіроскоп, барометр тощо). Бренди NXP і Convenient Power постачають ІС дротової та бездротової зарядки відповідно.

До звіту Counerpoint з не включені витрати на НДДКР, маркетингову доставку, гарантійне обслуговування, підтримку клієнтів тощо.

Последние новости:

Міністерство оборони 18 травня запустило додаток «Резерв+» для реєстрації резервістів, призовників та військовозобов’язаних

Міноборони анонсувало запуск мобільного застосунку "Резерв+" для реєстрації резервістів, призовників і військовозобов'язаних. Це пов'язано з…

18.05.2024

Министерство обороны 18 мая запустило приложение «Резерв+» для регистрации резервистов, призывников и военнообязанных

Минобороны анонсировало запуск мобильного приложения "Резерв+" для регистрации резервистов, призывников и военнообязанных. Это связано с…

18.05.2024

Стали відомі характеристики Samsung Galaxy Z Fold 6

Флагманська "розкладачка" Samsung наступного покоління засвітилася на GeekBench, що дало змогу отримати уявлення про деякі…

18.05.2024

Стали известны характеристики Samsung Galaxy Z Fold 6

Флагманская «раскладушка» Samsung следующего поколения засветилась на GeekBench, что позволило получить представление о некоторых ключевых…

18.05.2024

Студія Rockstar визначилася з датою релізу Grand Theft Auto VI для консолей

У свіжому фінансовому звіті видавець Take-Two Interactive повідомив про прем'єру шостої частини GTA в осінній…

18.05.2024

Студия Rockstar определилась с датой релиза Grand Theft Auto VI для консолей

В свежем финансовом отчете издатель Take-Two Interactive сообщил о премьере шестой части GTA в осенний…

18.05.2024