Техно

Xiaomi представила технологію твердотільних акумуляторів з покращеною автономністю.

“Сяомі” анонсувала прорив у сегменті твердотільних батарей. Презентована напередодні технологія “заточена” на підвищення щільності енергії, оптимізацію роботи при мінусових температурах і підвищення безпеки.

Детально

За словами представників китайського техногіганта, нове рішення дає змогу досягти щільності енергії на рівні від 1000 Вт*год/л, підвищити характеристики розряду за мінусових температур на 20% і збільшити відсоток проходження акупунктурного експерименту.

Основна відмінність твердотільних батарей – переведений у твердий стан електроліт. Тверді електроліти, порівняно з рідкими аналогами, мають кращу механічну міцність і здатні розв’язати проблеми безпеки, низької щільності енергії, недостатніх низькотемпературних характеристик тощо.

Твердотільні батареї можуть зробити революцію в акумуляторній промисловості. Лабораторні випробування компанії засвідчили, що щільність енергії “твердотіл” перевищує 1000 Вт*год./л., що є значним поліпшенням порівняно з традиційними аналогами. Це означає можливість зберігання великих обсягів енергії на меншій площі. У прототип смартфона Xiaomi 13 компанія помістила батарею надвеликої ємності 6000 мА/год., значно поліпшивши час автономної роботи.

Интересное:

Крім високої щільності енергії, твердотільні акумулятори “Сяомі” мають поліпшені низькотемпературні характеристики. Зазначається, що за мінусової температури в’язкість електроліту в звичайних батареях збільшується, перешкоджаючи тим самим транспортуванню іонів літію і провокуючи швидке зниження провідності останнього. Однак твердотільні батареї в порівнянних умовах підтримують достатню провідність літію. Іншими словами, “твердотіли” чудово почуваються в холодних умовах, на відміну від рідких “побратимів” (різниця в продуктивності заряду за -20°C перевищує 20%).

Ще однією важливою перевагою твердотільних батарей “Сяомі” є поліпшена безпека. Застосування твердого електроліту запобігає проникненню дендритів літію, здатних провокувати короткі замикання та інші проблеми з безпекою.

Технічна команда китайського техногіганта розробила метод підвищення стійкості до акупунктури своїх твердотільних батарей. Покривши позитивний електрод керамікою з твердим електролітом, батарея може краще протистояти проколу голкою, перешкоджаючи взаємодії позитивних і негативних електродами.

Замість резюме

Описана вище технологія “Сяомі” здатна значно поліпшити продуктивність і безпеку батарей. Новинка напевно призведе до появи ще більш інноваційних як у сегменті мобільних пристроїв, так і в електроніці загалом.

Поделиться

Последние новости:

Бюджетний флагман Xiaomi 15 з HyperOS: названо терміни прем’єри в Китаї та за його межами

Смартфон Xiaomi 15 може бути анонсовано протягом найближчого півріччя, інформує Gizmochina з посиланням на неназваних…

06.05.2024

Бюджетный флагман Xiaomi 15 с HyperOS: названы сроки премьеры в Китае и за его пределами

Смартфон Xiaomi 15 может быть анонсирован в течение ближайшего полугодия, информирует Gizmochina со ссылкой на…

06.05.2024

Відео знищення нового російського БТР потрапило до Мережі

У бойових діях на Донеччині українські військові змогли знищити російський гусеничний бронетранспортер БТР-МД "Ракушка". Підтверджувальне…

06.05.2024

Видео уничтожения новейшего российского БТР попало в Сеть

В  боевых действиях на Донетчине украинские военные смогли уничтожить российский гусеничный бронетранспортер БТР-МД "Ракушка". Подтверждающее…

06.05.2024

Пентагон готує для потреб ЗСУ авіабомби для ударів по російських системах РЕБ

Міноборони США уклало договір із групою SARA (акронім від Scientific Applications and Research Associates) на…

05.05.2024

Пентагон готовит для нужд ВСУ авиабомбы для ударов по российским системам РЭБ

Минобороны США заключило договор с группой SARA (акроним от Scientific Applications and Research Associates) на…

05.05.2024