Електромобілі

В Японії відбулися випробування пілотованого літаючого автомобіля

Дослідницька група Masc, що базується в Окаямі, провела тестування двомісного літаючого автомобіля. Випробувань зазнав побудований у Китаї прототип, в основу якого покладено безпілотні технології.

Подробиці

Новинка пролетіла без пілота за завчасно запрограмованим маршрутом на 30-метровій висоті на максимальній швидкості 36 км/год. Апарат “нарізав кола” над морем протягом 3,5 хвилин.

За словами голови групи Masc Кіріно Хіроші, мета експерименту полягає в підготовці літаючих авто до комерційної експлуатації. У японському Мінтрансі зазначили, що подібна техніка на території країни раніше не випробовувалася.

Интересное:

Літаючі автомобілі називають ідеальним видом транспорту майбутнього. Вони являють собою інноваційне рішення для боротьби із заторами, заторами, забрудненням навколишнього середовища та іншими проблемами, з якими стикається міський транспорт. Завдяки своїй здатності долати менші відстані за короткий час, літаючі авто здатні звільнити дороги для пішоходів, велосипедистів і мандрівників. Однією з істотних переваг обговорюваних новинок є відсутність потреби в серйозній інфраструктурі та значному техобслуговуванні порівняно з наземним транспортом.

Компаніям, що виробляють літаючі авто, знадобиться ще багато часу для налагодження масового виробництва. Конструкторські та інженерні завдання – не єдині проблеми, які необхідно вирішити виробникам літаючих автомобілів. Також буде потрібно дотриматися екологічних вимог і вимог безпеки, і вирішити питання шумового забруднення, інфраструктури для зльоту і посадки, обмеженої вантажопідйомності, навчання пілотів і високої вартості.

Ще один важливий нюанс – введення літаючих авто в законодавче поле, зазначають експерти.

Последние новости:

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод "Абзац", здатної протистояти безпілотним апаратам без…

03.05.2024

Оккупанты показали новый наземный РЭБ-дроном с искусственным интеллектом

Российские источники сообщают о создании новой мобильной установки препятствий "Абзац", способной противостоять беспилотным аппаратам без…

03.05.2024

Українські дрони почали бити по несподіваним цілям в РФ, які проблематично прикрити системами ППО

Дрони ЗСУ вдарили по стратегічно важливих об'єктах у Росії в ніч на 02 травня 2024…

03.05.2024

Украинские дроны начали бить по неожиданным целям в РФ, которые проблематично прикрыть системами ПВО

Дроны ВСУ ударили по стратегически важным объектам в России в ночь на 02 мая 2024…

03.05.2024

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей…

03.05.2024

Как активировать в смартфонах Xiaomi скрытую функцию для улучшения звука в наушниках

Смартфоны экосистемы «Сяоми» обладают встроенным эквалайзером, который позволяет улучшать качество звучания в наушниках. Этот инструмент…

03.05.2024