Техно

Індія слідом за Євросоюзом вводить обов’язковий порт зарядки USB-C для смартфонів

Влада Індії вирішила запровадити єдиний стандарт зарядки для мобільних пристроїв. Як порт обрано USB Type-C. Прийняте напередодні рішення має бути втілено в життя в 2025 році.

Детально

Кероване урядом Індії Бюро індійських стандартів (BIS) зробило відповідну заяву минулого вівторка після консультацій із зацікавленими сторонами.

– BIS затвердило стандарти для зарядних пристроїв типу C, і уряд розробить два загальних типи зарядних портів для мобільних телефонів і переносних електронних пристроїв, – прокоментував секретар індійського міністерства у справах споживачів Рохіт Кумар Сінгх у бесіді з журналістами Business Standard. – Існує широкий консенсус серед промисловості та уряду, що використання зарядних портів USB типу C може стати обов’язковим за шість місяців після того, як Європейський союз запровадить стандарти для зарядних портів USB у 2024 році, оскільки виробники електроніки мають глобальний інтегрований ланцюжок поставок.

Интересное:

Усі виробники смартфонів і технологічні компанії в країні повинні будуть прийняти USB Type-C як стандартний порт зарядки для електронних продуктів до березня 2025 року (не через шість місяців, а через три місяці після терміну, встановленого в ЄС). Однак деякі пристрої, які не мають практичного застосування для USB-типу C, будуть виключені з мандата.

Мета нового закону – скоротити кількість зарядних пристроїв на одне домогосподарство, мінімізувавши таким чином кількість утворених електронних відходів, заявили в міністерстві у справах споживачів.

Вважається, що це крок у напрямі ініціативи прем’єр-міністра Моді LiFE (Lifestyle for Environment), мета якої – мотивувати людей у всьому світі до “розумного та усвідомленого використання” замість “бездумного і марнотратного споживання”.

Поделиться

Последние новости:

На Полтавщині селяни збунтувалися проти «Водафону»

Конфлікт у селі Заріг Полтавської області, пов'язаний із будівництвом базової станції мобільного зв'язку "Водафон", триває.…

06.05.2024

На Полтавщине взбунтовались против базовой станции «Водафона»

Конфликт в селе Зарог Полтавской области, связанный со строительством базовой станции мобильной связи "Водафон", продолжается.…

06.05.2024

Бюджетний флагман Xiaomi 15 з HyperOS: названо терміни прем’єри в Китаї та за його межами

Смартфон Xiaomi 15 може бути анонсовано протягом найближчого півріччя, інформує Gizmochina з посиланням на неназваних…

06.05.2024

Бюджетный флагман Xiaomi 15 с HyperOS: названы сроки премьеры в Китае и за его пределами

Смартфон Xiaomi 15 может быть анонсирован в течение ближайшего полугодия, информирует Gizmochina со ссылкой на…

06.05.2024

Відео знищення нового російського БТР потрапило до Мережі

У бойових діях на Донеччині українські військові змогли знищити російський гусеничний бронетранспортер БТР-МД "Ракушка". Підтверджувальне…

06.05.2024

Видео уничтожения новейшего российского БТР попало в Сеть

В  боевых действиях на Донетчине украинские военные смогли уничтожить российский гусеничный бронетранспортер БТР-МД "Ракушка". Подтверждающее…

06.05.2024